Osteopati är den ursprungliga och
optimala formen inom manuell medicin

Frågor & Svar

Jag är en tjej på 16 år som rider mycket. I somras föll jag av min häst och landade på ryggen. De röntgade mig och allting var okej. Men de sade att jag nog skulle ha ont ganska länge, men att jag kunde ta värktabletter mot smärtan. Det tog flera månader innan jag blev bättre, och jag hade speciellt ont mellan skulderbladen. Plötsligt förra veckan så fick jag väldigt ont i högra sidan av nacken, höger axel och övre delen av ryggen. Det gör även ont mellan skulderbladen igen. Jag tror att jag skadade mig när jag red den här gången också, men jag vet inte vad jag kan ha gjort. Jag ramlade inte av hästen den här gången, men hästen kan vara ganska livlig. Värken blir värre av att jag försöker vrida på huvudet, speciellt till höger, samt när jag tittar uppåt. Och jag kan inte lyfta min högerarm för att det gör så ont. Jag verkar även ha tappat känseln i mitt högra lillfinger samt på sidan av min hand. Det gör till och med ont när jag andas! Läkarna säger bara att jag ska ta värktabletter, men jag vill inte göra det den här gången. Hur skulle osteopati kunna hjälpa mig?

Läs svaret här!

Jag får ofta ont i huvudet. Så fort jag är stressad kommer den smygande och sätter sig bakom ögonen och i bakhuvudet. Jag vill inte äta värktabletter hela tiden och någon sa att osteopati var bra. Hur skulle det kunna hjälpa mig?

Läs svaret här!

Jag har haft ont i hälen i hela sex månader. Det började med att jag fick ont i hälsenan när jag började löpträna, men nu gör det ont även i hälen så jag har varit tvungen att sluta med min löpträning. Konstigt nog verkar det som om skor med en liten klack är bättre för mig än vanliga platta skor. Vad kan det vara och hur kan osteopati hjälpa mig?

Läs svaret här!

Jag har haft ont i ryggen i över ett års tid. Det är ingen akut värk utan mer en irriterande smärta och det är värst på kvällarna. För 11 år sedan var jag med om en motorcykelolycka och skadade då flera leder i ryggraden. Jag fick mycket behandling då och blev efter ett tag helt återställd. Men så för ett år sedan började ryggen värka igen. Vad jag vet hade jag inte gjort någonting särskilt, och läkarna kan inte hitta något fel. Men, värken kom strax efter att jag blivit arbetslös. Hur skulle osteopati kunna hjälpa mig?

Läs svaret här!

Jag jobbar som förskolelärare och har problem med ont i nacken. Det började med att jag ramlade nedför trappan hemma och slog i högra axeln och bakhuvudet. Jag blev undersökt av en läkare, men han kunde inte hitta något fel. Trots det har jag nu haft ont i över sex månader. Det blir värre av att jag lyfter tungt och av att sover dåligt och när jag blir stressad får jag lättare huvudvärk. Värken är bättre på morgonen, men blir sedan värre under dagens gång.

Läs svaret här!